Ministrul delegat pentru Dialog Social sustine initiativa societatii civile privind accesibilizarea spatiului public la nevoile persoanelor cu dizabilitati

 Ministrul delegat pentru Dialog Social susține inițiativa societății civile privind accesibilizarea spațiului public la nevoile persoanelor cu dizabilități

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a dispus amenajarea sălii de conferințe și a unui birou de relații cu publicul la parterul clădirii în care funcționează Departamentul pentru Dialog Social. Măsura are ca scop facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la toate consultările publice organizate. 

De asemenea, ministrul a anunțat că va solicita Instituțiilor Prefecților să includă în Ordinea de Zi a următoarelor Comisii de Dialog Social un punct privind necesitatea elaborării unor planuri integrate de accesibilizare a orașelor.

“Pe parcursul consultărilor publice cu societatea civilă, organizate în perioada 7 – 10 iulie, accesul la reuniunile tematice s-a dovedit a fi foarte dificil pentru utilizatorii de scaun rulant care și-au manifestat interesul de a participa. Din considerente tehnice, care țin de structura clădirii și organizarea spațiilor comune, sediul Direcției de Dialog Social nu poate fi accesibilizat cu rampe. Din acest motiv, am dispus amenajarea sălii de conferințe și a unui birou de relații cu publicul la parterul clădirii”, a declarat Aurelia Cristea.

De asemenea, ministrul va face demersuri pentru a veni în sprijinul implementării prevederilor Legii 448/ 2006 și a Normativului privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap. 

“Voi transmite prefecților rugămintea mea, ca la viitoarele Comisii de Dialog Social, să ia în discuție elaborarea unor planuri de accesibilizare a orașelor. Cred că și partenerii sociali sunt interesați de implementarea unor măsuri care cresc gradul de incluziune socială și garantează respectarea drepturilor omului. Suntem cu toții de accord că respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități au ca efect, pe termen lung, dezvoltarea social durabilă ”, a încheiat Cristea.

Accesibilizarea spațiului urban la nevoile persoanelor cu dizabilități este reglementată de Legea 448/2006, actualizată în ianuarie 2008.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *