În perioada 9 – 11 iulie 2014 a avut loc la Bucureşti cea de-a patra sesiune de lucru a experţilor din cadrul oficiilor de recuperare a creanţelor provenite din infracţiuni (Assets Recovery Offices – ARO) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii oficiilor de recuperare a creanţelor şi a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalităţii economice şi în recuperarea creanţelor”.

 La sesiune au participat experţi ARO din cadrul statelor partenere în proiect, respectiv din Franţa, Olanda şi Ungaria, alături de reprezentanţii Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni (ONPCCRCI), din cadrul Ministerul Justiţiei. Programul reuniunilor a cuprins, pe lângă discuţii cu reprezentanţii Oficiului românesc, vizite la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Temele abordate au vizat aspecte precum: mecanisme pentru identificarea bunurilor provenite din infracţiuni, accesul la bazele relevante de date, schimbul de informaţii prin intermediul oficiilor de recuperare a creanţelor, cadrul legal românesc în materia măsurilor asigurătorii şi confiscării, precum şi aspecte de practică judiciară in materie.

Proiectul este implementat de către Ministerul Justiției, având drept beneficiar ONPCCRCI, cu finanţare din partea Comisiei Europene, în cadrul programului specific, aferent anului 2011, „Prevenirea şi combaterea criminalităţii”.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *