Patruzeci de persoane care activează în domeniul social participă la un grup de lucru cu tema “Şanse egale pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile. Informare, educare şi implicare”,în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile”.

 Este vorba despre psihologi, angajaţi ai unor ONG-uri din domeniul social şi specialişti din administraţia publică locală din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, care şi-au anunţat participarea la evenimentul ce se va desfăşura în perioada 29 -30 septembrie 2014, începând cu ora 10.00, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 din str. Floare Roşie nr.7A.

„Dizabilitatea – un fel normal de a fi”, “modele de bună practică privind egalitatea de şanse”, “dificultăţi şi oportunităţi în integrarea grupurilor vulnerabile” sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cele două zile de lucru. La finalul acestora, vor fi selectate persoanele care vor beneficia de un curs gratuit de perfecţionare profesională cu specializarea “mediator social” acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări, cu o durată de 80 ore.

 

Acesta este al doilea grup de lucru, după cel organizat de Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale în luna august a.c., în urma căruia au fost alese 20 persoane pentru cursul de pedagogie socială, cinci pentru cel de mediator social, două pentru evaluator de competențe vocaționale pentru persoanele cu dizabilități și alte patru pentru cursul de formator. Rolul acestora este ca, după absolvirea cursurilor, să sprijine persoanele din grupurile vulnerabile să depãşească situaţiile dificile prin care trec.

 

Proiectul “EUROPA INCLUSIVĂ – Initiaţive regionale sustenabile” este derulat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale, Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE şi Fundaţia Sfânta Macrina – Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S) şi beneficiază de finanțare nerambursabilă de la Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

 

Acesta are ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a 1000 persoane din grupuri vulnerabile – 400 de etnie romă, 250 cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani ce părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie.

 

Proiectul oferă, pe de o parte, cursuri de calificare pentru persoane din categorii vulnerabile, care au astfel șansa de a alege să se califice în meserii precum frizer, tâmplar, lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, confecţioner-asamblor articole textile, agent de securitate şi florar-decorator, acesta din urmă fiind destinat, cu precădere, persoanelor cu dizabilități. Pe de altă parte, el se adresează angajaţilor din administraţia publică locală, celor din organizaţii ale societăţii civile, din agenţii publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile, în total 240 persoane, care participă la sesiuni de dezvoltare a competențelor profesionale.

 

Până la această dată, 20 persoane au urmat cursul de pedagogie socială. De asemenea, 111 persoane aparţinând unor grupuri vulnerabile au urmat cursuri de calificare sau recalificare.

 

Proiectul “EUROPA INCLUSIVA – Iniţiative regionale sustenabile” se derulează timp de 18 luni în regiunile București–Ilfov, Vest și Sud–Muntenia.

 

Persoană de contact: doamna Lucica Munteanu, manager proiect

E-mail: lucicamunteanu@mmuncii.ro

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *