Din discuția cu doamna director am aflat că elevii școlii din Oarja fac testele acasă, dar le aduc la școală, pentru ca profesorii să se convingă că elevii s-au testat și că sunt sănătoși. Prostie mai mare ca asta nu am auzit… În condițiile în care există o platformă pe care elevii pot posta testele, la școala din Oarja, copiii vin cu testele în buzunar. Vai de mama ei,

 

Redăm mai jos discuția redactorului Institutiilestatului.ro cu directoarea Școlii Oarja.

 

IS.ro: Am intrat în școala unde unde sunteți ditrector, ca-n brânză, nu ne-a întrebat nimeni de sănătate și am găsit într-o toaletă un coș de gunoi plin de teste folosite. Care e procedura la dvs. în școală? Nu se fac testele acasă?

 

 

Director: Ba da, testele se fac acasă. Eu de două zile sunt director numit în funcție. Fostul director nu a efectuat nicio procedură de colectare a testelor. A rămas ca ulterior să vedem ce facem cu aceste teste și să stabilim să nu mai fie aduse.

 

IS.ro: Păi cum, sunt aduse testele la școală? Care e procedura la dvs.?

 

Director: Procedura a fost stabilită de fostul domn director, dar și cu aducerea testului la școală.

 

IS.ro: Păi și cum le depozitați? Într-o toaletă, într-un coș de gunoi plin, cad testele pe lângă coș?

 

Director: Nu, nu, nu. Au fost colectate în saci.

 

IS.ro: Doamnă eu vă spun că acum am ieșit din școală de la dvs. Într-o toaletă este un coș de gunoi nu plin, curgea pe lângă el cu teste folosite.

 

Director: Da, eu nu vă contrazic. Nu știu ce s-a întâmplat. Aseară când am plecat din unitate erau doar 2 săculeți menajeri pe care i-a pus femeia de serviciu, legați.

 

IS.ro: Unde erau puși?

 

Director: În hol, la toaleta cadrelor.

 

IS.ro: Doamna director, repet ce v-am spus la începutul discuției. Am intrat în școală ca în brânză, în situația pandemică în care ne aflăm nu mi se pare normal să intre oricine în școală. Cum nu mi se pare normal ca niște teste de salivă folosite să fie lăsate la îndemâna copiilor. Testele sunt negative, dar nu putem ignora că sunt pline de microbi,

 

Director: Avem responsabil la intrare. Nu știu ce s-a întâmplat. Voi trece să iau măuri, să văd ce s-a întâmplat, să remediez situația.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *