Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Zimnicea au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă al unui camion, doi sirieni care încercau să intre ilegal în România.

În data de 23.06.2014, ora 07.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, judeţul Teleorman, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion, cetăţeanul turc A.S., în vârstă de 50 de ani. Camionul era încărcat cu fibre acrilice din Turcia cu destinaţia România.



În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de către poliţişti de frontieră împreună cu autorităţile vamale, au fost descoperite în compartimentul marfă două persoane de sex masculin. 



În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţenii sirieni Juan A. şi Ali D., în vârstă de 26, respectiv 31 de ani. Aceştia au declarat că au plecat la începutul lunii din Siria, iar din Turcia până la intrarea în România au călătorit ascunşi în camion fără ca şoferul să ştie. Ei au mai declarat că au fost sprijiniţi de un cetăţean turc căruia i-au plătit câte 300 de euro de persoană. 



Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, bărbaţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



Totodată, compania de transport a fost sancţionată contravenţional cu suma de 16.000 lei pentru aducerea în ţară a străinilor care nu îndeplinesc condiţiile legale de intrare în ţară.
 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *