În contextul sărbătoririi a 150 de ani de existenţă instituţională, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră organizează sâmbătă, 19.07.2014, începând cu ora 10.00, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, un eveniment în aer liber, dedicat publicului larg.

 Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române, este desfăşurat cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi va include :

– expoziţie de tehnică de mobilitate terestră (autospeciale dotate cu aparatură de termoviziune, maşini de teren şi A.T.V.-uri) şi navală (ambarcaţiuni de patrulare) folosită de poliţiştii de frontieră în cadrul misiunilor de supraveghere;

– muzică de fanfară şi spectacol folcloric al Ansamblului M.A.I. Ciocârlia;

– exerciţii demonstrative de autoapărare; 

– demonstraţie de mânuire a armelor efectuată de Asociaţia „Tradiţia Militară”

– stand-uri de informare şi prezentare (despre cariera de poliţist de frontieră, activitatea de zi cu zi a Poliţiei de Frontieră şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor) şi obiecte promoţionale;

– posibilitatea fotografierii vizitatorilor, în special a copiilor, în uniforma Poliţiei de Frontieră sau la bordul mijloacelor de mobilitate etc.;

– plimbarea pe lacul Herăstrău a vizitatorilor cu ambarcaţiunile P.F.R. – nave rapide de intervenţie şi de abordaj-control-salvare.

* * * 


Prin această acţiune, Poliţia de Frontieră Română doreşte să sărbătorească, alături de cetăţenii în slujba cărora îşi desfăşoară activitatea, Ziua instituţională – celebrată, ca în fiecare an, în data de 24 Iulie – şi, de asemenea, să prezinte publicului acţiunile derulate pentru asigurarea securizării graniţelor ţării. 

Poliţia de Frontieră Română aniversează 150 de ani de la semnarea, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Decretului nr. 893/1864, prin care cele două corpuri grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” s-au unificat, formând un corp specializat în străjuirea frontierelor statului român modern.

* * * 


Jurnaliştii interesaţi sunt invitaţi să participe la acest eveniment, începând cu ora 10.00, în Parcul Herăstrău, zona Foişorului. 

Intrarea in parcul Herăstrău pentru carele de transmisie, se face din Bulevardul Aviatorilor/Beijing, prin zona Restaurantului Pescăruş. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *