HOLTVILLE, CA - OCTOBER 08: Mexican agricultural workers cultivate romaine lettuce on a farm on October 8, 2013 in Holtville, California. Thousands of Mexican workers cross the border legally each night from Mexicali, Mexico into Calexico, CA, where they pick up work as agricultural day laborers in California's fertile Imperial Valley. Although the Imperial Valley, irrigated from water diverted from the Colorado River, is one of the most productive agricultural areas in the United States, it has one of the highest unemployment rates in California, at more than 25 percent. Mexican farm workers commute each day from Mexicali to work in the fields for about $9 an hour, which many local U.S. residents shun as too low pay. (Photo by John Moore/Getty Images)

Agricultorii din Argeș pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină. Accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei echivalent a 45 euro per tonă. În acest sens, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că producătorii agricoli pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină, conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 275 din 27.04.2022, privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.

Dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului 2022, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru, conform perioadei:

  • Semestrul I – până la data de 30 iunie;
  • Semestrul II – de la data de 1 iulie până la data de 15 noiembrie.

Pentru a fi eligibili compensării, una din condițiile obligatorii este ca motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data de 29 aprilie curent, conform Regulamentului aprobat. Important: dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *