Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a semnat astăzi, în județul Argeș, 15 contracte de finanțare pentru obiective din județ derulate prin programe gestionate de MDRAP și a participat la predarea a 15 microbuze școlare achiziționate de minister.

 Pentru 19 localități din 12 comune au fost alocate fonduri în valoare de 3,73 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, destinat îmbunătățirii infrastructurii. Este vorba de un proiect de infrastructură rutieră (pod din beton armat peste pârâul Păuleasa pe drum vicinal Micești-Troislav) și 11 proiecte de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate.

Prin Programul Operațional Regional 2007-2013, au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea a două unități de învățământ: Colegiul Național “I.C. Brătianu” din Pitești, în valoare de aproximativ 5,14 milioane de lei (echivalentul a 1,15 milioane de euro), și Școala cu clasele I-IV din Cepari, comuna Ungureni, în valoare de 1,6 milioane de lei (reprezentând 360.000 de euro).

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a explicat că banii pentru școli provin dintr-o realocare de fonduri realizată între programele europene: „Am semnat două contracte importante de finanțare pe POR, care fac parte din programul Guvernului Ponta de reabilitare masivă a infrastructurii școlare. Este vorba de câteva sute de școli la care au fost prevăzuți banii în anii 2007-2009, lăsate în diverse faze de execuție și, din păcate, investiții făcute fără o minimă analiză de finanțare până la finalizare. Premierul a dispus realocarea unor sume importante de la alte 2 programe operaționale, iar Comisia Europeană a aprobat, după ce m-am întâlnit cu domnul comisar Hahn. Sunt 200 de milioane de euro cu care finanțăm aceste lucrări până la finalizarea lor.”

Totodată, proiectul pentru reabilitarea SACET Pitești a primit o alocare de 2,16 milioane lei. Prin acest proiect, punctele termice vor fi transformate în centrale termice, vor fi reabilitate și modernizate rețele termice de distribuție a agentului termic și rețele termice de transport din oraș. Finanțarea se ridică la 2,16 milioane de lei și provine din Programul Termoficare 2006-2015 căldură și confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.

Tot astăzi, la Pitești, au fost repartizate județului Argeș 15 microbuze destinate transportului de elevi. Microbuzele vor ajunge în comunele Albota, Bascov, Budeasa, Bârla, Băiculeşti, Ciofrângeni, Coşeşti, Dârmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Priboieni şi Răteşti. „Solicitarea microbuzelor este foarte veche, sunt mulţi copii, în special în zona rurală, obligaţi să meargă foarte mult pe jos dintr-un sat în altul. Ceea ce facem astăzi contribuie la reducerea, noi sperăm în final la eliminarea totală, a abandonului şcolar. Una dintre cauzele abandonului şcolar era că părinţii nu mai voiau să-şi lase copiii să meargă la şcoală, deoarece ajungeau foarte greu.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Alte trei microbuze școlare au fost predate comunelor Leordeni, Mozăceni și Stoenești, în luna iulie 2014, când MDRAP a realizat prima repartizare din lotul de 600 de autovehicule achiziționate în acest an. Pentru a onora toate cele peste 1.200 de solicitări în acest sens, ministerul a demarat recent achiziția unui nou lot de microbuze, autocare și autobuze.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *