Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri, 16 iulie, o nouă Hotărâre privind domeniile de studii universitare de master acreditate, programele de studii şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 - 2015.

 Aceasta actualizează Hotărârea Guvernului nr. 581/2013, prin includerea domeniilor şi programelor de studii universitare de master evaluate de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) în perioada care a trecut de la publicarea HG 581/2013. Programele vor putea fi şcolarizate în anul universitar 2014-2015.

Actul normativ recent aprobat conţine 98 de programe de studii universitare de master noi, 95% dintre acestea fiind încadrate în domenii de studii universitare de master deja existente în structura instituţiilor de învăţământ superior. Alte 52 de programe de studii universitare de master au fost eliminate din structura instituţiilor de învăţământ superior, la solicitarea instituţiilor de învăţământ superior, ca urmare a restructurării ofertei de şcolarizare.

Documentul este disponibil pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, www.edu.ro, în secţiunea Noutăţi.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *