Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a avut marți, 23 septembrie 2014, la New York, în marja participării la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere cu omologul armean, Edward Nalbandian.

 Cu această ocazie, cei doi miniştri au exprimat interesul pentru consolidarea relaţiilor bilaterale româno-armene. Şeful diplomaţiei române a reiterat dorinţa de dezvoltare a cooperării economice româno-armene, precum şi a relaţiilor între autorităţile la nivel local din cele două ţări. A exprimat sprijinul pentru organizarea la Bucureşti, în 2015, a unei expoziţii internaţionale privind Patrimoniul cultural al comunităţii armene.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat susţinerea pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare ale Armeniei cu Uniunea Europeană şi cu NATO. În acest context, a exprimat sprijinul României pentru convenirea unui cadru contractual privind consolidarea cooperării Armenia – UE, care să preia cât mai mult din aspectele negociate în cadrul Acordului de Asociere.

Discuţiile au mai abordat şi evoluţiile în plan regional, cu accent pe necesitatea reglementării conflictelor îngheţate. Ministrul Titus Corlăţean a reiterat poziţia principială a României privind soluţionarea pe cale paşnică a conflictului din Nagorno-Karabakh cu respectarea principiilor şi normelor de drept internaţional. A evidenţiat rolul Grupului de la Minsk al OSCE care este singurul format de negociere a conflictului din Nagorno-Karabakh, reiterând sprijinul României pentru identificarea unei soluţii durabile a conflictului, sub egida Grupului de la Minsk.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *