Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a avut astăzi, 3 octombrie 2014, o întâlnire cu ministrul bulgar al transporturilor Nikolina Angelkova, aflată la Bucureşti într-o vizită de lucru.

 Principalul punct pe agenda întâlnirii a fost analiza stadiului și a proiecției Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Cei doi oficiali au mai discutat despre necesitatea creării navigabilităţii pe Dunăre, prin construcţia a două noi poduri Călăraşi-Silistra şi Turnu-Măgurele–Nicopole, precum şi despre necesitatea refacerii digurilor atât pe partea română, cât şi pe partea bulgară a fluviului.

„Este extrem de important să facem decolmatare şi să refacem digurile pe cursul Dunării. În urma inundaţiilor din ultimii doi ani, care au provocat foarte multe stricăciuni, ţările din amonte au decis să facă investiţii importante în prevenirea revărsării Dunării. Până acum, pentru că nici înainte de intrarea în țările noastre digurile nu erau reabilitate, Dunărea se revărsa în alte țări, iar debitul apei ajunse în România şi Bulgaria nu era atât de mare. De acum, însă, investiţia în diguri devine pentru noi un proiect foarte important”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

De asemenea, ministrul bulgar a reiterat necesitatea colaborării între partea română şi cea bulgară pentru a putea prezenta Comisiei Europene cele mai bune proiecte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Viceprim-ministrul român a confirmat propunerea ministrului bulgar şi a propus comisii de lucru la nivel interministerial.

* * *

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice gestionează 11 programe de cooperare teritorială europeană din perioada 2007-2013. România și Bulgaria participă la 6 dintre acestea: Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre, Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei, Programul de Cooperare Interregională INTERREG IV C, Programul de Cooperare Interregională ESPON 2013, Programul de Cooperare Interregională INTERACT 2007-2013.

Ca și în următoarea perioadă de programare, 2014-2020, România, prin MDRAP, este autoritate de management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *