Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu profundă preocupare evoluţiile generale din Irak şi exprimă îngrijorarea faţă de deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate, cu precădere în regiunile nord-vestice.

 Escaladarea atacurilor în ultima perioadă din regiunile Fallujah şi Mosul constituie o ameninţare directă la adresa securităţii şi stabilităţii statului irakian şi are potenţial de destabilizare la nivelul întregii regiuni.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate actele de natură teroristă comise în Irak de grupări fundamentalist-extremiste, soldate cu nenumărate victime în rândul populaţiei irakiene şi cu răpirea personalului diplomatic din cadrul Consulatului General al Turciei de la Mosul. În contextul acestui incident regretabil, MAE român îşi exprimă solidaritatea cu Turcia, în calitate de Partener Strategic al României şi face apel la eliberarea rapidă a persoanelor sechestrate de către insurgenţii islamişti.

Ministerul Afacerilor Externe este alături de poporul irakian şi exprimă susţinerea faţă de autorităţile irakiene în acţiunile de combatere a terorismului. Ministerul Afacerilor Externe face apel la toate forţele politice irakiene să urgenteze procesul politic în vederea formării unui nou guvern, care să răspundă aspiraţiilor legitime ale poporului irakian şi să conducă la instaurarea securităţii şi stabilităţii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *