Astăzi, la şedinţa CL Piteşti, s-a votat depunerea unui proiect pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect privind creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public din Piteşti. Suma nerambursabilă este de aproape 5 milioane de lei şi doar 5 % bani din bugetul local. 


Mihăilescu o ţine una şi bună că a trecut termenul şi că nu se mai poate depune proiectul: "Din păcate, cred că e un pic tardiv întâlnirea noastră de astăzi. Din ce am studiat eu pe site-ul APM şi din ce am discutat cu colegele de la fonduri europene, noi am depus pe data de 25 octombrie când s-a deschis linia de finanţare, ăăă, ne-am înregistrat pe site pentru a aplica la acest program, numai că, aicea există un asterix jos care spune că în termen de 10 zile lucrătoare solicitanţii care au primit codul unic de înregistrare au obligaţia de a depune, la sediul APM Piteşti, dosarul care conţine toate documentele menţionate în Ghidul de Finanţare. Din 25 octombrie, 10 zile lucrătoare, a trecut termenul". 

"Vreau să-i spun domnului vice că nu avem aceeaşi opinie, avem chiar opinii divergente. Noi ne-am logat pe site la data de 25 octombrie, moment în care am creat cont şi pentru şcoli. Perioada de depunere se încadrează între 20.09.2021 şi 19.04.2022. Personal am vorbit la APM pentru că mai avem un proiect şi noi suntem în termen. Trebuia să depunem în două luni din momentul în care ne-am logat pe platformă. Haideţi să ne uităm puţin şi să vedem dacă nu cumva e vorba despre clarificările pe care trebuie să le depunem", a spus şefa de la Fonduri Europene. 

Mihăilescu a revenit, cu citate din Ghidul de Finanţare: "Din ce citesc eu aici, am Ghidul de Finanţare, art. 15, alin 5, scrie: "termenul în care pot fi transmise documentele şi informaţiile, potrivit alin. 2, este de maxim 10 zile lucrătoare de la data publicării pe pagina de internet a…"

Ce să vezi? Documentaţia s-a depus, nu a fost "tardiv", cum spune Mihăilescu. Avem şi dovada!
 
 
 
 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.