Ministerul Afacerilor Externe (M.A.E.) lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”, pentru a asigura informarea corectă a cetăţenilor români din afara țării, cu privire la condiţiile în care îşi vor putea exercita dreptul la vot la alegerea Președintelui României în anul 2014.

 Materialul este realizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă, şi prezintă sintetic, într-un limbaj accesibil, cele mai importante elemente cu privire la exercitarea votului la secţiile din străinătate.

Ghidul face parte din planul de comunicare pregătit de M.A.E. pentru informarea cetăţenilor români din afara graniţelor ţării asupra procedurii de vot aferente acestui scrutin.

Acesta este publicat pe site-ul M.A.E, în cadrul secţiunii dedicate „Alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014” și este disponibil accesând link:http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_prezidentiale/2014-1013_ghid_alegator_2014.pdf. De asemenea, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate au luat toate măsurile necesare pentru a asigura difuzarea cât mai largă a Ghidului.

Reiterăm că la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, cetăţenii români aflaţi în străinătate în ziua scrutinului vor putea să voteze la orice secţie de votare, în baza actelor de identitate prevăzute de Biroul Electoral Central (BEC) în Decizia nr. 10/ 2014.

Reamintim că, pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

Pentru mai multe informaţii referitoare la desfășurarea votului în afara țării, accesaţi secţiunea dedicată alegerilor prezidențiale, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014, secţiune care este actualizată permanent, pe măsură ce informaţii noi sunt disponibile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita acest drept în bune condiţii.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *