Comunicat de presă

 Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice lansează TelVerde

 

  • 0 800 86 86 22 este numărul de telefon gratuit, apelabil din oricare rețea, la care cetățenii pot obține informații specifice domeniilor MMFPSPV;
  • Serviciul de telefonie 0 800 86 86 22 este disponibil de Luni până Vineri, între orele 09.00-22.00.

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice lansează, astăzi, serviciul telefonic de informare TelVerde. Este vorba despre o linie de acces direct la informaţiile specifice domeniilor gestionate de MMFPSPV, și anume:

  • politici publice;
  • pensii și asigurări sociale;
  • asistenţă socială;
  • protecţia persoanelor cu dizabilități;
  • protecţia drepturilor lucrătorilor;
  • protecția sănătăţii şi securităţii în muncă;
  • protecţia drepturilor copilului adopții;
  • legislația muncii.

Scopul acestui serviciu este acela de a facilita accesului cetăţenilor la informaţiile din domeniul social, în vederea creşterii transparenţei administraţiei publice şi a creșterii încrederii cetăţenilor, prin simplificarea barierelor administrative şi prin reducerea timpului alocat furnizării acestor servicii.

"Prin TelVerde, oamenii vor primi informația mult mai repede și vor ști unde să se adreseze pentru a-și rezolva o problema sau alta. Este important să simplificăm accesul oamenilor la informațiile dorite", a declarat ministrul Rovana Plumb.

TelVerde este un serviciu telefonic gratuit şi va funcţiona utilizând o bază de date formată dintr-un set de întrebări frecvente şi răspunsuri clare pentru fiecare domeniu în parte. Răspunsurile furnizate de către operatorii call-center-ului sunt elaborate de MMFPSPV și vor fi actualizate permanent în funcție de feed-back-ul primit din partea cetățenilor.

În cazul în care răspunsurile la întrebările formulate de public vor necesita un timp de consultare cu experţi ai ministerului, solicitarea va fi transmisă electronic persoanelor abilitate din cadrul MMFPSPV şi va fi soluționată conform procedurilor de comunicare aprobate.

Informații utile:

În anul 2013, MMFPSPV a primit 38.892 scrisori oficiale şi petiţii în baza OG nr. 27/2002 și alte 460 solicitări în baza Legii 544/2001. În același an, au fost soluţionate 1.123 petiţii adresate de către cetăţeni pe contul pilot de facebook al MMFPSPV și au au fost acordate 230 audienţe.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lansează, totodată, un banner web flash care poate fi vizionat pe site-ul ministerului, www.mmuncii.ro , precum și pe site-urile instituțiilor aflate în subordinea și sub autoritatea MMFPSPV, precum http://www.copii.rowww.prestatiisociale.rowww.inspectmun.rowww.anofm.rowww.cnpp.ro;

Implementarea serviciului TelVerde se realizează prin proiectul "Modernizarea serviciilor publice de informare și relaționare cu cetățenii, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice" – cod SMIS 13264, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013, Axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea calităţii și eficienţei furnizării serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare", Domeniul major de intervenţie 2.2 „Îmbunătăţirea calităţii și eficienţei furnizării serviciilor".

 

Persoana de contact – Florin Dragomir, manager de proiect

Telefon 021 313 62 67 int. 745, email: florindragomir@mmuncii.rowww.mmuncii.ro .

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *