Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, se află la Madrid, unde astăzi și mâine se desfășoară Forumul Internaţional dedicat Politicilor de Ocupare.

 În contextul forumului, ministrul Rovana Plumb a discutat cu ministrul Muncii din Spania Fátima Báñez privind încheierea unui acord pentru crearea de locuri de muncă, în special prin continuarea, după 2015, a finanţării schemei „Garanţii pentru tineri”. De asemenea, cei doi miniştri ai muncii din România şi Spania au stabilit să aibă poziţii comune, înainte de Consiliul European, în ceea ce priveşte excluderea investiţiilor sociale şi investiţiilor pentru crearea de locuri de muncă din calculul deficitelor nete.

În cadrul Forumul pentru Politicile Publice de Ocupare, ministrul Rovana Plumb a vorbit despre nevoia de sprijinire a ocupării tinerilor, despre dezvoltarea economiei sociale şi despre aplicarea în România a reducerii CAS pentru crearea de locuri de muncă.

„O importantă direcţie de acțiune o reprezintă stimularea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. În cadrul european oferit de Garanția pentru Tineret am adoptat și aplicăm planurile naționale de măsuri specifice şi urmărim încadrarea pe piața forței de muncă aunui număr semnificativ de tineri. De asemenea, urmărim stimularea creării de locuri de muncă în toate sectoarele economiei prin reducerea costului forței de muncă. În acest sens, Guvernul României şi-a propus reducerea CAS cu 5%”, a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a mai precizat că măsurile luate de Guvernul României au redresat economia şi că se continuă pe această linie prin acordarea de stimulente întreprinderilor în vederea creării de locuri de muncă, prin reducerea poverii fiscale şi consolidarea sistemului de pensii.

„Am înregistrat în România semne îmbucurătoare de redresare economică: o creștere economică în 2013 de 3,5% şi crearea de 140.000 noi locuri de muncă în ultimii doi ani. Principalele măsuri pe care le-am implementat, și pe care dorim să le continuăm, sunt cele de încurajare a creșterii economice prin acordarea de stimulente întreprinderilor și prin reducerea poverii de reglementare precum și consolidarea sistemului de pensii. Totodată ne propunem să acordăm atenţie investiţiilor sociale şi antreprenoriatului social, cu rol major în ocuparea şi incluziunea socială a categoriilor defavorizate. Viitoarea revizuire a Strategiei Europa 2020 trebuie să aibă în vedere investițiile sociale ca instrumente importante, în contextul efectelor pozitive ale acestora”, a subliniat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, se află la Madrid, unde astăzi și mâine se desfășoară Forumul Internaţional dedicat Politicilor de Ocupare. Evenimentul este organizat de Ministerul Ocupării şi Securităţii Sociale din Spania, în parteneriat cu Biroul Internaţional al Muncii şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Din delegația României prezentă la Madrid mai fac parte domnul Codrin Scutaru – secretar de stat în cadrul MMFPSPV și doamna Ioana Cazacu – secretar de stat în Departamentul pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *