În urma întâlnirii de marţi, 16 septembrie 2014, ce a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor între Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, conducerea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA şi organizațiile sindicale din TAROM, părţile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei.

 Echipa va fi alcătuită din doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanţi ai sindicatelor şi doi membri ai administraţiei companiei TAROM şi are ca sarcină ca luni, 22 septembrie 2014, când va avea loc o nouă întâlnire între părţile implicate, să prezinte soluţiile identificate.


Totodată, piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute.


„Trebuie să se găsească soluţii în interiorul legii şi în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuţie pentru a analiza soluţiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raționalitate pe toți pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiuei. Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali și de 1000 de ori mai puțin pătimași”, a afirmat ministrul Ioan Rus.


Ministrul Transporturilor a anunțat, de asemenea, că va trimite Corpul de Control la Tarom pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul companiei. Ioan Rus a cerut, totodată, un plan de dezvoltare a companiei în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu Master Planul de Transport.


„Sunt convins că vom găsi soluţii civilizate pentru situaţia creată.”, a conchis ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *