Noapte albă pentru piloții Ministerului Afacerilor Interne - în decurs de câteva ore, trei persoane au fost salvate de aeronavele Inspectoratului General de Aviație al MAI

 Un bărbat cu arsuri și două tinere cu traumatisme multiple au fost aduse de urgență de la Craiova la București, în cursul nopții trecute, după ce, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, viceprim-ministrul pentru securitate națională, domnul Gabriel OPREA, ministrul afacerilor interne, a aprobat desfășurarea a trei misiuni aero-medicale cu avionul SMURD Piper Cheyenne şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviație.Aeronava SMURD a efectuat în interval de câteva ore două zboruri pe timp de noapte pentru a transporta de la Craiova la spitale din București două persoane aflate în stare critică. 

Avionul a decolat de la București, în cursul serii, pentru a prelua de la Craiova, un bărbat care s-a autoincendiat, având arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului. La întoarcerea la București, în jurul orei 23.45, aeronava a fost solicitată de medicii din Craiova pentru a prelua o adolescentă care a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier. 

Simultan, un elicopter medicalizat de tip EC-135 a decolat de la Craiova spre București pentru a aduce o tânără care a suferit mai multe traumatisme la membrele inferioare. 

Cele trei misiuni desfășurate în noaptea trecută s-au desfășurat în bune condiții, persoanele rănite find transportate la unitățile medicale din București. * * * 


Piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. sunt pregătiți permanent, zi sau noapte, să execute misiuni aero-medicale prin care să se asigure intervenția medicală de urgență și transportul pacienților aflaţi în stare gravă. 

Săptămâna trecută, cu aprobarea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, piloții Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat misiuni de transport a peste 90 de pacienți aflați în stare critică către unități medicale specializate.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *