Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme şi fluctuante.

 Ministrul Sănătăţii  a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.

Astfel, serviciile de ambulanţă vor trece la alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie.

Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice acestei perioade.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Mai mult, în zonele afectate de inundaţii este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor, astfel încât să consume apă îmbuteliată şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora.

La primele semne de boală să se prezinte la medic sau cea mai apropiată unitate sanitară.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *