Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii, participă la Reuniunea informală a miniştrilor sănătăţii din UE (Consiliul EPSCO informal) care se desfăşoară în aceste zile la Milano, Italia.

 Printre elementele de pe agenda de lucru se regăsesc subiecte importante, ca de exemplu:

  • stilurile de viaţă şi prevenirea cancerului;
  • inovarea medicală în beneficiul pacienţilor, dar şi ca stimul pentru sustenabilitate economică;
  • terapia durerii şi îngrijirile paleative

 

“Apreciem în mod deosebit temele incluse pe agenda Consiliului informal al ministrilor sănătăţii. Temele reflectă o continuare a  dezbaterilor strategice care au avut loc la Consiliul informal din aprilie, de la Atena, în contextul sustenabilităţii financiare a sistemelor de sănătate (inovarea medicală), dar, în acelaşi timp, punctând teme de reflecţie pentru provocările curente ale sistemelor de sănătate (îngrijirile paliative şi prevenţia cancerului)”, a spus ministrul Bănicioiu cu ocazia participării la Reuniune.

 

De asemenea, ministrul Sănătăţii a participat la ceremonia de semnare a Acordului pentru achiziţia comună a UE de contra-măsuri medicale (JPA) – vaccinuri pandemice şi alte produse farmaceutice în legătură cu ameninţările tranfrontaliere grave de sănătate. Acest document creează cadrul legal pentru viitoare achiziţii de vaccin pandemic şi produse farmaceutice la nivel European.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *