Conducerea Ministerului Sănătăţii a purtat astăzi, 23 iunie 2014, noi discuţii cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la subiectele de interes şi solicitările personalului medical.

 

  • Din partea MS, discuţiile au fost conduse de către ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU. La întâlnire a participat şi ministrul pentru dialog social, dna. Aurelia CRISTEA.

Cu această ocazie, reprezentanţii MS i-au asigurat pe partenerii de dialog social că, Ministerul Sănătăţii a facut toate demersurile necesare şi tot ceea ce a intrat în sfera sa de competenţă pentru a găsi soluţii la revendicările cadrelor medicale.

Astfel, au fost purtate mai multe discuţii cu privire la extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate şi la  parcurgerea procedurilor legale, care trebuie realizate de către partenerii de dialog în colaborare cu Departamentul de dialog social din cadrul Ministerului Muncii.

Pe lângă discuţiile asupra contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, MS și reprezentanţii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturilor bugetate şi vacante din sistemul sanitar.

În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ la nivel de sector de activitate din unitatea sanitară.

Mai mult, s-a stabilit ca, la finalul săptămânii acesteia să aibă loc o întâlnire la care să participe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Federaţiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discuţii cu privire la salarizarea personalului din sistem.

Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidenţii de anul I şi II ar însemna aproape dublarea veniturilor.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *