În data de 17 decembrie 2013, Parlamentul European și Consiliul au adoptat două programe noi de finanțare pentru perioada 2014-2020 : programul «Justiție» și programul «Drepturi, egalitate și cetățenie». Ambele programe sprijină eforturile Comisiei Europene de a construi un spațiu european de justiție și apărare a drepturilor omului,    concentrându-se asupra activităților cu o valoare adăugată la nivelul Uniunii Europene (UE). Ele sunt de o importanță deosebită pentru fiecare cetățean al UE, deoarece acestea vor oferi sprijin financiar concret pentru diverse organizații specializate tematic în domeniul justiției, drepturilor fundamentale și a egalității de șanse.

În cadrul evenimentului de informare, reprezentanții Comisiei Europene vor prezenta cele două programe și oportunitățile de finanțare care rezultă din acestea.

Grupuri țintă

Ø      organizații care au beneficiat de finanțare în cadrul ciclului anterior de programe de finanțare pentru perioada 2007-2013 (programele «Justiție civilă», «Justiție penală», « Prevenirea consumului de droguri și informare», «Daphne III», «Drepturi fundamentale și cetățenie», «Anti-discriminare și egalitate de gen» (PROGRESS)) ;

Ø      alte organizații ce-și desfășoară activitatea în domeniile menționate anterior și care doresc să obțină informații cu privire la oportunitățile de finanțare pentru proiecte cu valoare europeană adăugată.

Atât organizațiile publice cât și cele private sunt eligibile spre a primi finanțare. Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Se asigură traducere pe tot parcursul evenimentului.

Vă rugăm să confirmați participarea la următoarea adresă de e-mail : ecinfoday@just.ro, până la data de 17 septembrie a.c. Participarea e limitată la numărul de locuri disponibile.

Informații cu privire la cele două programe menționate mai sus se regăsesc la secțiunea «granturi» a site-ului Direcției Generale «Justiție» din cadrul Comisiei Europene :

http://ec.europa.eu/justice/grants1/programmes-2014-2020/justice/index_en.htm 
http://ec.europa.eu/justice/grants1/programmes-2014-2020/rec/index_en.htm

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *