– se reglementează posibilitatea emiterii și comunicării actelor administrative fiscale și în formă electronică.

– se reglementează posibilitatea contribuabililor de a transmite la organele fiscale cereri ori alte acte procedurale, utilizând mijloacele de transmitere la distanță.

– se reglementează regulile care stabilesc aceste posibilități și condițiile în care se realizează.

– se reglementează posibilitatea organului fiscal de a transmite, inclusiv în format electronic, la solicitarea altor autorități publice, documentele privind situația fiscală a unui contribuabil.

– creanțele stabilite de alte organe și transmise spre recuperare ANAF se includ în sfera de aplicare a eșalonării de plată, astfel încât vor constitui obiect al eșalonării toate obligațiile de plată existente în evidența organului fiscal.

– se reglementează situațiile în care contribuabilul solicită înlocuirea sau redimensionarea garanției.

– se anulează impozitul pe venitul agricol, proporțional cu gradul de calamitate constatat, pentru contribuabilii care au desfășurat în anul 2013 activități agricole și care au suferit pierderi de venit, ca urmare a unor factori externi.

  1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie

Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern pune în concordanță prevederile Legii nr. 289/2002, privind perdelele forestiere de protecție, cu prevederile Legii nr. 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, în ceea ce privește termenul pentru exprimarea în scris a acordului de către titularii dreptului de proprietate pe ale căror terenuri se înființează perdele forestiere de protecție. Acest termen este de 20 de zile de la data notificării. De asemenea, actul normativ mai prevede ca toate măsurătorile topografice în acest scop să fie executate de către Regia Națională a Pădurilor.

  1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Prin Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit se reorganizează în Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale care va avea ca principală atribuție implementarea tehnică și financiară  a FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020.

  1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov

Guvernul a adoptat această Ordonanță de Urgență.

 

  1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind aprobarea scoaterii din stocurile disponibile ale rezervelor de stat a unor cantitati de carburanti si acordarea, cu titlu gratuit, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului Roman de Informatii, precum si stabilirea regimului taxei pe valoare adaugata si al accizelor pentru aceste cantitati.

Guvernul a adoptat această Ordonanță de Urgență.

 

  1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea si completarea art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014 precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Guvernul a adoptat această Ordonanță de Urgență.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *