România modernă sărbătorește, astăzi, cea de-a 103-a aniversare a unui act istoric devenit reper: dobândirea demnității naționale! Reunirea provinciilor românești între aceleași granițe, la 1 decembrie 1918, este actul nostru de identitate ca popor.

Cu acest frumos prilej, adresez felicitări cetățenilor și etnicilor români, tuturor celor care înțeleg conținutul profund al evenimentului! Am mai spus-o, patriotismul nu se conceptualizează în definiții și explicitări ale sentimentelor, patriotismul se trăiește și se aplică: fiecare lucru făcut cinstit este un element al patriotismului!

Să crezi în țara ta, să păstrezi limba și tradiția din familia ta, să construiești pentru țara ta, oriunde ai fi! Să-ți întărești rădăcinile ca să crească mereu vlăstare sănătoase.

Am marea bucurie ca anul acesta să sărbătorim Ziua Națională, la Pitești, împreună și cu frații noștri – o comunitate mai mică, din Republica Moldova, ce are același toponim: Pitești! Sătucul Pitești din comuna Beștemac, raionul Leova! Se află alături de noi, la acest moment festiv, domnul Vasile Moraru, primarul Piteștiului moldovean, și domnul Chiril Moțpan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova!

Comuniunea de valori – limba română, cultura, pământul și, în primul rând, sângele, care apă nu se face – ne-a păstrat viu sentimentul de fraternitate și ne-a adus alături! Ca împreună să putem spune, cu același dor și drag de țara mamă:

 

La mulți ani, România!

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.