Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a participat astăzi, 29 mai, la sediul MAE, la reuniunea Grupului de lucru interministerial pentru Obiectivele Naţionale de Dezvoltare Durabilă. Ministerele care fac parte din Grupul de lucru au fost reprezentate la nivel de secretar de stat sau director general/director. La reuniune au participat şi reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică.

 Secretarul de stat Carmen Burlacu a făcut o prezentare a stadiului la zi al discuţiilor care au loc la sediul ONU de la New York, în Grupul de lucru al Adunării Generale a ONU pentru definirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. A evidenţiat faptul că Obiectivele Naţionale de Dezvoltare Durabilă ale României, aprobate de Guvern în luna decembrie 2013, se regăsesc în documentul de etapă al Grupului de lucru al AG ONU.

Cu această ocazie a avut loc un schimb de vederi asupra Obiectivelor Naţionale de Dezvoltare Durabilă ale României, cu indicarea principalelor obiective sectoriale care vor fi promovate în etapele următoare. S-a convenit reluarea procesului de consultări  interministeriale periodice, în vederea participării României la dezbaterile care au loc în cadrul Uniunii Europene pe această temă şi la cele care vor avea loc în cursul viitoarei sesiuni a Adunării General a ONU (septembrie 2014 – septembrie 2015).

Informaţii suplimentare:

MAE a iniţiat în luna februarie 2013 un proces de consultări interministeriale pentru definirea Obiectivelor naţionale de Dezvoltare Durabilă, care să dea substanţă participării României în Grupul de lucru al Adunării Generale a ONU, creat în conformitate cu prevederile documentului final al Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă (Rio de Janeiro, iunie 2012).

La 25 iulie 2013, MAE a lansat, împreună cu cele unsprezece ministere ai căror reprezentanţi au participat la reuniunile Grupului de lucru interministerial, un Memorandum cu tema „Obiectivele naţionale de dezvoltare durabilă, stabilite cu ocazia reuniunilor lunare, de la sediul MAE, ale Grupului de lucru interministerial, în vederea promovării în cadrul viitoarelor negocieri de la sediul ONU – New York”, care a fost aprobat de către Guvern la data de 11 decembrie 2013.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *