Poliția Română a organizat, în perioada 2-5 septembrie a.c., la Sinaia, a 11-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est.

 Deschiderea conferinței a fost făcută în prezența domnului Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei S.U.A. la București. De asemenea, la eveniment au participat generalul locotenent Ilie Botoș, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu și procurorul-șef al D.I.I.C.O.T., Alina Bica.

Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă a declarat în cuvântul de deschidere: ,,Nicio agenție de aplicare a legii nu poate reuși singură în lupta împotriva criminalității transnaționale. Împreună putem avea forța necesară pentru destructurarea grupurilor criminale organizate, arestarea și condamnarea infractorilor, dar și să avem o abordare strategică în prevenirea criminalității organizate, a confiscării extinse a averilor ca produs al infracțiunilor.”Tema abordată în acest an a fost „Grupări criminale transfrontaliere și de finanţare a terorismului”. La această ediție au fost prezenți 131 de participanți din România și 21 de țări. Reuniunea a creat premisele pentru polițiile din țările participante de a realiza schimbul de experiență necesar în combaterea infracționalității, de a discuta diverse politici comune, regionale și de a găsi răspunsurile potrivite la noile amenințări globale. Pe parcursul discuțiilor au fost subliniate progresele obținute în domeniul combaterii criminalității organizate, fiind reiterată nevoia de consolidare a acestora prin identificarea soluțiilor comune potrivite pentru contracararea noilor metode de manifestare a criminalității organizate și, în special, intensificarea acțiunilor de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor.Reuniunea a fost organizată cu sprijinul Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA (EUCOM), prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.Un partener important, în organizarea anuală a acestor reuniuni, este Fundația Hanns Seidel în România. 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *