Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, conduce delegația României la lucrările Summit-ului Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UN Climate Summit), programate în data de 23 septembrie 2014, în Statele Unite ale Americii, New York.

 Summit-ul reunește delegații din peste 150 de țări și se va bucura de prezența a peste 120 de șefi de stat și de Guvern, la care se adaugă miniștri, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile. Reuniunea va fi deschisă oficial de Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Agenda reuniunii include sesiuni plenare dedicate țărilor participante, în care șefii delegațiilor naționale vor prezenta acțiunile întreprinse pentru combaterea fenomenului schimbărilor climatice, alături de sesiuni în care vor fi cooptați reprezentanți ai mediului de business, societății civile și ai autorităților locale din marile orașe ale lumii.
 
Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice și Vicepreședinte al Adunării ONU de Mediu, va susține o intervenție în cadrul secțiunii dedicate miniștrilor, programată pentru ora 17:00, ora locală (10:00, ora României), în care va prezenta rezultatele strategiilor și politicilor naționale de combatere a efectelor schimbărilor climatice în România.
 
„Dincolo de evaluarea progreselor fiecărui stat în parte și a schimbului de opinii multilateral, miza Summit-ului constă în mobilizarea națiunilor pentru definirea noului Acord Global privind schimbările climatice, care se dorește a fi adoptat anul viitor, la Paris. Din această perspectivă, summit-ul urmărește să obțină sprijinul politic al națiunilor, pentru ca noul acord să fie unul cât mai ambițios, care să pună bazele acțiunii ferme pentru limitarea creșterii temperaturii globale, până în anul 2050, la maximum 2 grade Celsius”, declară Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.
 
Lucrările summit-ului se vor încheia cu un document de concluzii, care va trece în revistă rezultatele reuniunii la nivel mondial.
 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *