Prăznuirea Sfintei Mucenițe Filofteia este sărbătorită la data de 07 decembrie de către credincioşii ortodocşi, iar pelerinajul la moaştele sale atrage an de an, în municipiul Curtea de Argeș, mii de credincioşi.

Anul acesta, ca urmare a efectelor pandemiei provocate de noul coronavirus, sărbătoarea se va desfăşura în condiţii speciale, prin purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor precum și păstrarea distanței între persoane.

În ceea ce priveşte manifestarea religioasă ocazionată de această sărbătoare, la Mânăstirea Curtea de Argeș, se preconizează un număr important de enoriaşi, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară.

Astfel, în data de 07 decembrie, jandarmii argeșeni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestării religioase nu vor fi incidente de natură a pune în pericol atât siguranţa enoriaşilor, cât şi a preoţilor.

          Jandarmii recomandă cetăţenilor care vor participa, să respecte regulile de protecţie şi distanţare socială impuse de această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov2 și să urmeze recomandările jandarmilor și polițiștilor prezenți în zonă

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.