În cadrul întâlnirii a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între autoritățile aeronautice din România și R.P. Chineză, având drept scop flexibilizarea condițiilor de acces a transportatorilor aerieni pe piața serviciilor de transport aerian dintre cele două țări.


Memorandul prevede ca pe lângă București, respectiv, Beijing, companiile aeriene din China să poată opera și în alte doua puncte din România, în timp ce companiile aeriene din România își pot alege alte doua puncte de operare pe teritoriul Chinei.


Ambele părți semnatare au fost de acord că fiecare parte poate desemna provizoriu până la trei companii aeriene care să opereze serviciile convenite pe rutele specificate.


De asemenea, prin memorandum, s-a agreat ca numărul zborurilor care pot fi efectuate de companiile aeriene desemnate de fiecare parte pe rutele dintre România și China să fie crescut la 14, față de 2, în prezent.


Totodată a fost reglementată și operarea serviciilor aeriene regulate dintre cele două state pe baza aranjamentelor comerciale de piață încheiate între operatorii aerieni, ca alternativă la operarea serviciilor aeriene directe.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *