Ca urmare a alertei privind posibila contaminare cu germeni infecţioşi a apei Mării Negre în zona Litoralului bulgăresc, Ministerul Sănătăţii din România face următoarele precizări:

 Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa monitorizează permanent, prin recoltare repetată, calitatea apei Mării Negre în zonele stabilite pentru sezonul de îmbăiere.

Până în prezent, probele de apă recoltate nu au evidenţiat apariţia de germeni infecţioşi, ca urmare specialiştii consideră calitatea apei Mării Negre în zona Litoralului românesc ca fiind corespunzătoare.

Totuşi, ca măsură suplimentară, Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi DSP Constanţa să recolteze noi probe de apă din zona Mangalia-Vama Veche, în acest sens echipa inspectorilor sanitari va realiza recoltări de probe.

Având în vedere apariţia alertei cu privire la o posibilă infectare a apelor din zona Litoralului bulgăresc cu virusul hepatitei A, Ministerul Sănătăţii recomandă cetăţenilor români care se deplasează în zonă să respecte regulile de igienă corporală şi, mai mult, regulile de pregătire şi conservare a alimentelor.

În cazul apariţiei simptomelor de sistem digestiv(greţuri, vărsături, stare de rău generală) recomandăm un consult imediat la un cabinet medical.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii atenţionează turiştii că pentru decontarea serviciilor medicale de care beneficiază pe teritoriul altui stat este necesar ca aceştia să deţină un card european de asigurări de sănătate sau a unei asigurări de sănătate private.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *