Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va efectua astăzi, 11.09.2014, ora 16.00, o vizită de lucru la Gara din Bistrița, unde s-au încheiat lucrările de reabilitare și modernizare.

 Proiectul se încadrează în Programul Operaţional Sectorial – Transporturi, Axa prioritară 2 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport; Domeniul major de intervenţie 2.2 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructuri feroviare naţionale şi a serviciilor pentru călători, in valoare de 36.821.326,76. Finanţarea obiectivului de investiţii s-a realizat din Fonduri Europene de Dezvoltare Regională şi de la Bugetul de Stat.


În cadrul acestui proiect s-a realizat modernizarea tuturor componentelor stației CF utilizate de călători: clădirea de călători, accesul la gară (piața gării), accesul la trenuri (pasaje la nivel sau subterane, peroane, copertine) și liniile CF pe lungimea peroanelor.


Începând cu ora 17, ministrul transporturilor va participa la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a DN15A REGHIN-SĂRĂȚEL (km 0+000 – km 46+597), proiect finanțat de BEI și de la Bugetul de Stat.


În continuare, Ioan Rus va inspecta stadiul lucrărilor de pe tronsonul DN15 Târgu Mureș- Reghin (km 78+800 – km 103+700).

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *