Joi, 19 iunie, la sediul Miniserului Mediului și Schimbărilor Climatice, a avut loc Workshopul - Programul LIFE 2014-2020, Subprogramul Politici Climatice.

 Prin intermediul subprogramului LIFE pentru politici climatice, pentru perioada 2014-2020, Comisia Europeana va pune la dispoziție peste 846 milioane euro, în scopul dezvoltării și implementării unor soluții care să răspundă provocărilor legate de schimbările climatice în întreaga Europă. 

În cadrul evenimentului organizat de MMSC s-au discutat aspecte privind oportunitățile de finanțare pe care le oferă Subprogramul LIFE Politici Climatice, prin cele trei componente ale sale: adaptare la schimbările climatice, atenuarea efectelor schimbărilor climatice, guvernare și informare în domeniul climei. 
 
Componenta de atenuare a schimbărilor climatice urmărește dezvoltarea politicii şi a legislaţiei UE prin dezvoltarea, testarea şi demonstrarea abordărilor politice sau de management dar și îmbunătăţirea bazei de cunoştinţe pentru dezvoltarea, evaluarea preliminară, monitorizarea, evaluarea şi aplicarea unor acţiuni şi măsuri de atenuare a schimbărilor climatice. De asemenea se urmărește facilitarea dezvoltării abordărilor 
integrate dar și demonstrarea unor tehnologii, sisteme, metode şi instrumente de atenuare a schimbărilor climatice. 
 
Componenta de adaptare la schimbările climatice urmărește dezvoltarea, testarea şi demonstrarea abordărilor politice sau de management, a bunelor practici şi a soluţiilor vizând ASC (adaptarea la schimbările climatice), îmbunătăţirea bazei de cunoştinţe pentru dezvoltarea, evaluarea preliminară, monitorizarea, evaluarea şi punerea în aplicare a unor măsuri şi acţiuni de ASC dar și facilitarea dezvoltării şi punerii în aplicare a abordărilor integrate în ceea ce priveşte strategiile şi planurile de acţiune în domeniul adaptării la schimbările climatice. 
 
Cea de-a treia componenta a acestui Subprogram LIFE – guvernanţă şi informare în domeniul climei are ca scop promovarea sensibilizării publicului privind aspecte legate de climă, sprijinirea comunicării, gestionării şi diseminării de informaţii în domeniul climei dar și promovarea unei mai bune guvernanţe în materie de climă printr-o participare mai largă a părţilor interesate, inclusiv a ONG-urilor. 
 
Bugetul Programului LIFE 2014-2020 este de 3.456.655.000 EUR, din care Subprogramul pentru Mediu (ce reprezintă 75%) este de 2.592.491.250 EUR iar Subprogramul Politici Climatice (25%) are un buget de 846.163.750 EUR.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *