Momente de mare însemnătate duhovncească la Costești, unde astăzi a fost sfințită Biserica „Ѕf. Paraschiva”! Un sobor de preoți, în frunte cu ÎPЅ Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, au oficiat Ѕf Liturghie. Glasurile ierarhului, ale preoților și ale credincioșilor au răsunat în cântări sfinte, de mulțumire și de laudă, aduse lui Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul și pământul.

 

Ne-am bucurat și noi alături de toți cei care au pus umărul la construcția acestei biserici. Autorități județene și locale, oameni de afaceri, dar și credincioși cu suflet mare au sprijinit cu dragoste această lucrare.

În anul 1927 a fost construită biserica pe ruinele unei biserici mai vechi. Cinci ani mai târziu, în anul 1930 a fost sfințită. În 2013 a început construirea bisericii noi. Ѕfântul locaș e construit în vecinătatea bisericii vechi. Dorin Mirea, de la Ceramus SA Câmpulung, a donat cărămida pentru construcția bisericii. Și primarul orașului Costești, Ion Baicea, a fost enumerat printre cei care au donat bani pentru biserică. De asemenea, au susținut financiar și Consiliul Local Costești și Consiliul Județean Arges. CJ-ul a dat anul acesta, 20.000 lei pentru biserică.

Fericit peste măsură a fost Înaltul Calinic, cel care a apreciat strădania primarului Ion Baicea și a tuturor celor care și-au pus sufletul pentru acestă biserică. Iar ocrotitoarea locașului de cult, milostiva noastră maică Pareschiva, va călăuzi cu aleasă grijă viața ctitorilor și a celor care se vor închina cu evlavie în sfânta biserică.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 4.4 / 5. Număr de voturi: 5

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *