Compania OMV Petrom a fost găsită vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în urma incidentului care s-a petrecut în 2016 în comuna Cobia şi care a avut ca urmare decesul unui copil, informează compania printr-un comunicat remis marţi Bursei de la Bucureşti.

„Dosar privind uciderea din culpă – Hotararea Judecatoriei Gaiesti

 

În conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă şi Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă

Data raportului: 13 Decembrie 2022
Denumirea entității emitente: OMV Petrom S.A.
Sediul social: București, Str. Coralilor, nr. 22, sector 1, (“Petrom City”)
Numărul de telefon/fax: +40 372 161930/ +40 0372 868518
Codul unic de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului: 1590082
Atribut fiscal: RO
Număr de ordine în Registrul Comerțului: J 40/8302/1997
Capital social subscris și vărsat: 6,231,166,705.80 RON
Piața reglementată pe care se tranzacționează valorile mobiliare emise: Bursa de Valori București și Bursa de Valori din Londra

Eveniment important de raportat: Dosar privind uciderea din culpă – Hotararea Judecatoriei Gaiesti

Judecatoria Gaiesti a pronuntat sentinta in dosarul in care OMV Petrom SA a fost trimisă în judecată pentru săvarşirea infractiunii de ucidere din culpă. Acuzatia priveste incidentul ce a avut loc in comuna Cobia in 2016, si care a avut ca urmare decesul unui copil. Compania îşi exprima regretul profund pentru aceasta pierdere.

OMV Petrom a fost gasita vinovata si a fost condamnata la plata unei amenzi penale în cuantum de 28.000 lei. In ceea ce priveste latura civila, instanta de judecata a apreciat gradul de culpă a OMV Petrom SA de 50% si a obligat compania să platească daune morale in valoare totala de 135.000 Euro catre familia victimei si daune materiale si alte cheltuieli in valoare totala de 22.000 lei. Instanta a dispus pedeapsa complementara a suspendarii activitatii pe o perioadă de 1 an a sondelor petroliere de exploatare de pe raza judeţului Dâmboviţa care, la data ramanerii definitive a hotararii, nu vor avea un perimetru complet închis și încuiat sau cărora le va lipsi grătarul beciului sondei, precum si publicarea hotărârii de condamnare, în extras. Hotararea nu este definitiva. Compania va formula apel impotriva hotararii. Mentionam ca, in prezent, nu exista sonde de exploatare apartinand OMV Petrom care sa nu fie ingradite sau carora sa le lipseasca gratarul beciului sondei”, transmite OMV Petrom.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *