Astăzi, între orele 18:00 și 21:00, la Filarmonica Pitești va avea loc un eveniment caritabil de excepție. Acesta este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.  Licitație cu peste 40 de obiecte!

 

Evenimentul va cuprinde atât o amplă licitație cu peste 40 de obiecte donate de meșteri populari, artiști, designeri, avocați, politicieni, oameni de afaceri, precum și de către Clubul FC Argeș, cât și un spectacol grandios de muzică populară și ușoară, susținut de artiști celebri. Paula Seling este cap de afiș, ea va susține un recital extraordinar de 45 de minute, dar pe scenă vor urca și interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra Doina Argeșului (condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu), țimbalistul Cătălin Iancu junior, grupurile folclorice „Flori Argeșene” și „Doruri Muscelene”. În deschiderea evenimentului, ne vor încărca sufletele cu emoție și bucurie Grupul de copii și tineri cu nevoi speciale „Dansatori divini”, dar și tânăra solistă Aneta Maria Geanina Chiriac, toți beneficiari ai Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș.

Evenimentul caritabil este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, având ca parteneri Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești.

Împreună cu aceștia, dar și cu ajutorul sponsorilor, respectiv al partenerilor media, APCA Argeș se adresează, prin acest spectacol, publicului larg pentru o mai bună conștientizare și acceptare a persoanelor cu nevoi speciale din jurul nostru, acestea și însoțitorii lor având intrare gratuită. Invitațiile au caracter de donație și sunt 100 RON pentru adulți, respectiv 30 RON pentru copii, și pot fi procurate și cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile, de la sediul Filarmonicii Pitești.

Ore de terapie gratuite și Marș de solidaritate!

Toate fondurile care se vor strânge în urma spectacolului vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite” – acordate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din cadrul APCA Argeș. Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și mâine, 2 aprilie, de la ora 12:00, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, un amplu Marș de solidaritate în centrul municipiului Pitești, unde sunt așteptați cât mai mulți participanți pentru a face auzită și înțeleasă cauza Autismului. Se va pleca din Piața Vasile Milea, se va trece prin fața Bibliotecii Județene și se va ajunge în Piața Primăriei Pitești, unde participanții vor fi întâmpinați cu multe surprize.

Pentru mai multe informații despre aceste evenimente, dar și cu privire la activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, se poate accesa site-ul www.autismulinarges.ro, dar și pagina de Facebook a organizației., transmite Primăria Piteşti.

 

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *