Senatul a eliminat dintr-o ordonanță de urgență prevederea care îi dădea dreptul ministrului Finanțelor să decidă singur salariile angajaților din Ministerul Finanșelor, ANAF și Autoritatea Vamală Română. Prevederea inițială fusese introdusă chiar de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și îi dădea dreptul să decidă aceste salarii printr-un simplu ordin de ministru, prin excepție de la legea salarizării unitare a bugetarilor.

Tot Senatul a mai abrogat o prevedere importantă din ordonanța de urgență, care dădea dreptul ANAF să controleze modul în care primarii și șefii de instituții autonome cheltuiesc banii publici.

Iată prevederea abrogată de Senat:

Art.III Atribuțiile structurii de inspecție economico-financiară din cadrul Ministerului Finanțelor și a structurilor teritoriale de inspecție economico-financiară din subordinea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 94/2011 privind organizarea și funcționarea inspecției economico-financiare și Ordonanța Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv, se completează, după cum urmează:
a) controlul procedurilor de achiziție publică și al cheltuielilor cu materiale și servicii, cheltuielilor de protocol, organizare de evenimente, cheltuielilor de investiții, precum și a altor categorii de cheltuieli efectuate din fondurile publice de ordonatorii de credite atât de la nivelul autorităților publice centrale cât și de la nivelul autorităților publice locale, inclusiv pentru acei ordonatori de credite aflați în autoritatea/coordonarea/subordonarea acestora;
b) controlul procedurilor de achiziție publică și al cheltuielilor cu materiale și servicii, cheltuielilor de protocol, organizare de evenimente, cheltuielilor de investiții, precum și a altor categorii de cheltuieli efectuate de autoritățile/ agențiile/instituțiile autonome care funcționează în coordonarea/subordonarea/ autoritatea Parlamentului României.
c) controlul modului de evidențiere a bunurilor proprietate publică/privată a statului la nivelul autorităților publice locale.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *