Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș au organizat în această dimineață un protest – grevă de avertisment.

Măsura este legată de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

 

Protestatarii solicită un sistem de salarizare transparent, motivat și nediscriminatoriu, situația de acum fiind considerată inacceptabilă.

Oamenii spun că, analizând salariile celorlalți funcționari publici cu aceeași încadrare, din cadrul altor ministere, se poate observa că în prezent beneficiază de salarii nete cu mult mai mari decat ale celor din Ministerul Muncii – casele teritoriale de pensii , salarii stabilite în baza aceleiași legi, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. S-a ajuns la această situație, respectiv salarii mai mari cu 1000 lei – 3000 lei net , pe considerentul că celelalte ministere au obținut prin Hotărâri de Guvern sau Ordin de ministru, asimilarea salariilor la nivel central, de minister sau agenție după caz”, mai susțin angajații.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *