Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi se află Hotărârea privind aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare – S.A.

Conform anexei de hotărâre, Misiunea generală a Băncii este “sprijinirea dezvoltării economice și sociale, a competitivității economice, a inovării și creșterii economice sustenabile, în scopul remedierii disfuncționalităților de pe piața financiară, în baza unei analize independente ex-ante”.

“Banca acordă finanțare inclusiv în condiții de piață pentru activități de dezvoltare și acționează complementar cu instituțiile de credit în scopul remedierii deficitului de finanțare și disfuncționalităților pieței financiare”. În desfășurarea activității sale, Banca acționează în mod direct şi/sau prin intermediul instituţiilor de credit sau al altor intermediari financiari.

În cazul acordării finanțării în condiții de piață pentru activitățile de dezvoltare, Banca are obligația aplicării mecanismului de prevenire a fenomenului de excludere (crowding out) a instituțiilor financiare private.

Detalii AICI

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *