Mamele aflate în concediu de creșterea copilului pot obține venituri salariale fără să își piardă indemnizația de la stat. Conform legislației în vigoare, pot beneficia de aceste venituri persoanele aflate în concediu de creștere a copilului care se angajează cu contract part-time.

În România, Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 111/2010 oferă posibilitatea părinților aflați în concediul de creștere a copilului să beneficieze de venituri salariale suplimentare, fără a renunța la indemnizația de creștere acordată. Este esențial să subliniem că în această situație există un plafon stabilit, și anume, veniturile nu pot depăși un nivel net anual maxim de 6.570 lei, care în viitorul apropiat va crește la 10.512 lei. Ca urmare, indemnizația va avea o valoare de 547,5 lei net lunar, iar în perspectivă, va ajunge la 876 lei net pe lună, potrivit Romaniatv.

În conformitate cu legislația în vigoare, plata unui venit net salarial similar este posibilă numai atunci când persoanele aflate în concediul de creștere a copilului sunt angajate cu normă parțială. Totuși, trebuie avut în vedere că dezavantajul constă în obligația de a plăti contribuțiile sociale (CAS și CASS) ca și cum salariul ar fi salariul minim brut pe țară, chiar dacă se aplică o reducere datorată muncii cu timp parțial.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *