Raportul privind concediile medicale intră în 10 august în ședința de Guvern. 

”Am aflat şi eu în şedinţa de guvern, aveam anumite semnale şi aştept un raport de la preşedinta CNAS… Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public” spunea premierul Marcel Ciolacu.

Raportul arată că ”numărul mediu de zile de concedii medicale prescrise pe specialități respectă prevederile legale referitoare la numărul maxim de zile ce pot fi prescrise” de medicii de familie, respectiv medici specialiști.

Mai mult, același raport arată că în acest an, spre comparație cu aceeași perioadă a lui 2018, au fost mai puține concedii medicale. Sursa citată mai precizează că în perioada ianuarie – mai 2023 durata medie a unui concediu medical a scăzut, la nivel național de la 11,31 zile în 2018 la 10,25 de zile în 2023. A crescut, în schimb, numărul de zile de concediu cu 5%, respectiv 487.841 zile.

O creștere a numărului de concedii medicale, față de 2018, se remarcă în 2023 în specialitățile: oncologie, chirurgie ortopedică, neurologie, reabilitare medicală și cardiologie.

În România, angajatorii plătesc primele cinci zile lucrătoare de concediu medical.

Vezi aici raportul întreg

 

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare