Mii de oameni care se îmbracă o dată pe an, în a doua duminică din mai, costumul popular românesc au umplut centrul orașului Mioveni. Au răsunat fluierele de la Corbi, au strălucit maramele și fotele de sărbătoare din Muscel, au impresionat costumele superbe din Bistrița, Brașov, Gorj, Brăila, Maramureș, Mureș și Cluj!
Copii din 70 de comune din județ și invitați din țară au format un val uriaș de culoare, strălucire și simboluri! Călușarii au strigat și au dansat, iar mai multe grupuri au venit cu bradul de nuntă! Cu adevărat, România de Argeș a prins viață prin tot ceea ce are mai spectaculos de oferit, prin costumele și dansurile populare.
Pentru că, evident, Parada Costumelor, organizată de Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și Primăria Mioveni prin Centrul Cultural Mioveni, nu avea cum să nu continue altfel decât cu un spectacol de dansuri și cântece!
Zeci de primari din județ și nu numai, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU, subprefecții Bogdan Ionut Minciunescu și Ciprian Neculaescu, parlamentarii de Argeș Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Remus Mihalcea și Aurel Balasoiu, îmbrăcați și ei în portul popular, au însoțit miile de copii.
✅”Este o bucurie a sufletului să vă vedem astăzi atât de frumos îmbrăcați, purtători ai simbolurilor noastre românești. Astăzi, vă spun un singur gând: învățați să prețuiți aceste simboluri! Să învățăm cu toții să ne iubim mai mult țara! Să-nvățăm cu toții să ne iubim mai mult simbolurile naționale! De dvs, generația aceasta atât de frumos îmbrăcată astăzi, țara aceasta are atât de multă nevoie! Iubiți-o, aveți grijă de ea și duceți-o mai departe!” – Ion Mînzînă, președintele Consiliul Judetean Arges
✅”Vă mulțumesc, pentru că dvs sunteți cei mai buni ambasadori ai portului românesc popular. Dvs sunteți astăzi România de la Argeș, la Mioveni. Este a patra ediție la Mioveni, în fiecare an mai frumoasă și mai bogată! Vă mulțumesc tuturor că ați venit astăzi aici!” – Georgescu Ion, primarul orașului Mioveni, gazda evenimentului.
✅”Știu că efortul vostru este foarte mare. Unii dintre voi veniți de foarte de departe! Unii sunteți foarte mici. Nădăjduiesc că, într-o zi, fiecare cetățean al țării va avea un costum popular și, în această zi, va fi purtat oriunde și orice va face. Pe drumul dinspre Pitești, am văzut multă lume îmbrăcată în costum popular. Știam că vin aici, la Mioveni. Sper ca ceea ce se întâmplă aici, în Argeș, să se întâmple în toată țara!” – Elena Iagar, manager Centrul Județean de Cultură și Arte.✅

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.