Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a transmis cu ocazia Tineretului, mesaje și anunțuri pentru tineri. Cu această ocazie, ministrul a reamintit și de programele Family Start și Student Invest, dar și programul FIV, care odată deblocate vor veni în sprijinul a mii de tineri. 

 

„Astăzi, sărbătorim energia și creativitatea tinerilor noștri. Cred cu tărie că #tinerii reprezintă viitorul României, iar toate eforturile și speranțele noastre pentru mai bine trebuie să le fie dedicate.
Dragi tineri, de Ziua Națională a Tineretului, vreau, în primul rând, să vă felicit pentru civism și solidaritate, iar succesul vostru se traduce în respect pentru #România.
Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață. Campania #Fărăbariere mi-a demonstrat asta. Tinerii ajută tineri. Meritați toată aprecierea și tot sprijinul meu pentru că sunteți cei care pot aduce schimbarea.
Anul acesta avem peste 15.000 de locuri în tabere – 6.000 locuri în tabere pentru studenți, 4.000 de locuri pentru tinerii cu dizabilități, olimpici, tineri proveniți din familii monoparentale și din medii defavorizate, copii orfani cu vârsta între 14 și 18 ani, în cadrul cărora sunt învățați principalele deprinderi de viață. De asemenea, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române, organizăm în acest an cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC 2024” unde vor participa copii din Diaspora și comunitățile istorice.
Concursul naţional de proiecte de tineret și studenți tocmai a fost încheiat. Bugetul total pentru anul 2024 este de 3.000.000 lei, repartizat pentru linia de finanțare destinată proiectelor de tineret în valoare de 1.500.000 lei și pentru linia de finanțare destinată proiectelor studențești 1.500.000 lei. Limita maximă pe proiect de 150.000 lei.
Creditele Family Start și Student Invest, dar și programul FIV – program ce ne dorim să fie deblocat și să demareze cât mai repede – toate acestea vin în sprijinul a mii de tineri.
De asemenea, în această perioadă, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, organizează etapele de selecție dosare, interviu și dezbatere finală pentru selecția celor doi delegați de tineret din cadrul Proiectului ”Delegat de Tineret la Națiunile Unite”, sesiunea 2024-2025.
Anul 2024 pentru municipiul Ploiești reprezintă responsabilitate. Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024 este despre tineri, despre proiecte, despre nevoile tinerilor și despre a construi împreună pentru generațiile viitoare.
La mulți ani sănătoși și creativi!”, transmite Natalia Intotero.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *