Planul Guvernului de a restructura aparatul bugetar prin eliminarea posturilor vacante nu a avut efecte semnificative. Termenul limită pentru această inițiativă a fost extins de la 31 decembrie 2023 la 30 iunie 2024. Astfel, doar unele instituții au aplicat măsuri legate de creșterea numărului de posturi vacante.

În ultimele luni au fost înregistrate creșteri al posturilor ocupate în sectorul bugetar, însă și numărul de posturi vacante a crescut ușor. De altfel, acestea din urmă intră în categoria celor ar urma să fie desființate în perioada următoare.
În prima lună a acestui an, numărul de posturi vacante a atins pragul de 215.296, cu 10.828 mai multe față de luna aprilie a anului trecut. Paradoxal, numărul posturilor ocupate a crescut cu 12.748.

„Din centralizarea raportărilor lunare transmise de ordonatorii principali de credite ai administrației publice centrale și locale, la sfârșitul lunii ianuarie 2024 se înregistra în cadrul instituțiilor și autorităților publice finanțate din bugetul general consolidat, un număr de 1.291.792 de posturi ocupate, respectiv 215.296 de posturi vacante. ”, conform Ministerului Finanțelor.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *