Implicarea Primăriei Popeşti în păstrarea valorilor identitare şi susţinerea folclorului românesc  aduce noi motive de mândrie naţională, prin reprezentarea României la Festivalul Internaţional de Folclor din Buyukaristiran, Turcia de către Ansamblul Murguleţul din localitatea argeşeană. Este o nouă performanţă a acestui ansamblu instruit de Gheorghiţă Iordăchiţă, care demonstrează că , atunci când administraţia locală se implică, comunitatea răspunde prin  activităţi la nivel de excelenţă.

Membrii Ansamblului Murguleţul au fost primiţi de oficialii turci şi au participat la festivităţile de deschidere a festivalului. Ansamblul Murguleţul din Popeşti Argeş, instruit de instructorul Gheorghiţă Iordăchiţă şi susţinut de primarul Mihai Ion, este poate cel mai bun ansamblu din Argeş, care a adus judeţului faimă şi recunoaştere naţională şi internaţională.

Instructorul ansamblului din Popeşti, Gheorghiţă Iordăchiţă a declarat că a iubit toată viaţa România şi şi-a propus să ducă mai departe tradiţia, să promoveze cultura şi jocurile populare din Argeş şi de pe Valea Teleormanului şi din acest motiv se implică tot mai mult în această activitate.

Ieri, ansamblul Murgulețul de la popești s-a întors acasă.

„Am ajuns cu bine acasă ❤️
Viu și colorat! Festivalul Internațional de Folclor, Buyukkariștiran Turcia🇹🇷, a adus pe străzi mulți artiști din multe țări, printre care și România”, transmite Gheorghiță Iordăchiță.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 3

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.