Administrația Prezidențială a explicat, vineri, că Președintele Klaus Iohannis va folosi, pentru a merge în week-end la Sibiu, una din rutele ocolitoare anunțate de CNAIR pentru perioada cât Valea Oltului va fi închisă circulației, după speculațiile legate de posibilul traseu pe care l-ar alege coloana prezidențială . ”Președintele României va folosi pentru deplasarea la Sibiu rutele ocolitoare oficiale anuntate de autorități”, susține AP, într-un mesaj pentru Antena 3 CNN.

Klaus Iohannis obișnuiește să meargă acasă, la Sibiu, la fiecare sfârșit de săptămână, iar coloana oficială folosește, în mod normal, traseul care cuprinde Valea Oltului.

Coloana oficială prezidențială ar fi avut derogare de la interdicțiile de circulație, pentru că în excepțiile anunțate de CNAIR erau prevăzute autoturismele Serviciului de Protecție și Pază care îl însoțesc pe șeful statului în deplasări.

CNAIR a anunțat, vineri rutele ocolitoare pe care românii le pot folosi în toată perioada în care Valea Oltului va fi închisă. Potrivit autorităților, traficul va fi restricționat, pe timpul zilei, în perioada 8 iulie – 9 august.

Astfel, pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur, șoferii pot folosi următoarea variantă: București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7
”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță.

Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *