Atât femeile însărcinate, cât și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la cinci ani vor avea prioritate la casieriile magazinelor sau instituțiilor publice și la serviciile acestora, dacă un proiect legislativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere va ajunge să se aplice. În plus, magazinele și instituțiile publice vor trebui să amenajeze locuri de parcare destinate acestor persoane.

Potrivit viitoarei legi, aceste persoane ar urma să aibă prioritate atât la casieriile unităților comerciale publice sau private ori la cele ale instituțiilor publice, cât și la serviciile oferite de acestea, cu excepția situațiilor în care există deja case de marcat speciale speciale pentru categoriile de persoane amintite.

În acest sens, angajații magazinelor sau instituțiilor publice vor trebui să pună afișe prin care să anunțe prioritatea de care beneficiază femeile însărcinate sau persoanele însoțite de copii mici.

Totodată, în spațiile de parcare de pe lângă clădirile instituțiilor publice și ale magazinelor, dar și în spațiile de parcare organizate vor trebui amenajate spații destinate parcării vehiculelor folosite de femeile însărcinate sau de persoanele însoțite de copii – cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două.

Propunerea legislativă stabilește și sancțiuni pentru cei ce nu vor respecta noile reguli. Mai exact, pentru neacordarea de prioritate femeilor însărcinate sau persoanelor însoțite de copii se vor putea aplica amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

În schimb, pentru neamenajarea de locuri de parcare destinate acestor persoane, amenzile vor putea ajunge până la 100.000 de lei, în timp ce șoferii care vor parca, fără a avea acest drept, pe locurile de parcare rezervate femeilor însărcinate sau persoanelor însoțite de copii mici vor risca amenzi de până la 2.500 de lei.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *