Trei tineri deținuți s-au întâlnit astăzi la Centrul Cultural Mioveni cu mai mulți elevi din orașul Mioveni. Cei trei deținuți sunt condamnați pentru trafic de droguri și trafic de persoane. La eveniment au participat și primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, șeful Penitenciarului Colibași, Daniel Conea, adjunctul IPJ Argeş, Gabriel Gherghe și șeful Antidrog Argeş, Daniel Gheorghe.

Unul dintre cei trei tineri deținuți a povestit cum s-a apucat la vârsta de 15 ani de consumul de droguri, cum a devenit dependent, cum a fost încurajat de prieteni și de anturaj, cum s-a îndepărtat de familie.

Un alt deținut a povestit cum a ajuns de la furturi, tâlhărie la trafic de minori. Acesta a povestit cum a făcut o minoră să se îndrăgostească de el și apoi a obligat-o să se prostitueze deși el avea o familie și 4 copii. „Îmi este ruşine să vă povestesc, îmi e foarte greu să vă spun ce am făcut. Am 36 de ani și sunt tatăl a patru copii care mă așteaptă acasă, Îmi e foarte greu să vă vorbesc despre asta. Eram elev ca dumneavoastră, am început cu furturile, am fost prins și condamnat. Apoi, după ce am ieșit, am vrut să mă reintegrez. Vedeam la prietenii mei că ei au bani, au mașini, că au de toate, mi-am dorit și eu și am făcut ca ei. Am ajuns să fac trafic de minori, practic să iau o fată și să o pun să se prostitueze. Am cunoscut o fată minoră, am profitat de vulnerabilitatea ei. Am făcut-o să se îndrăgostească de mine, i-am promis o casă, mașini, o familie și copii, deși eu aveam o familie deja. Acum am ajuns la pușcărie, copiii mei mă așteaptă acasă. Plâng zilnic după ei și ei n-au cum să fie mândri de mine. Aveți grijă că vă fac să vă îndrăgostiți și apoi riscați să faceți ce a făcut și victima mea, să se prostitueze”, a mărturisit unul dintre deţinuţi.

Al treilea deţinut a povestit cum s-a apucat la vârsta de 15 ani de droguri și apoi a făcut trafic de droguri, cum și-a pierdut familia. Acesta are o fetița în vârstă de 6 ani pe care o creștea singur, sotia părăsindu-l din cauza consumului. Acesta a povestit și care erau stările sale atunci când se afla in sevraj.

„M-am apucat la fel, la vârsta de 15 ani cu iarbă, apoi am simțit nevoia de ceva mai puternic. Anturajul mi-a dat prima dată să consum, în mod gratuit. Efectele de după sunt devastatoare pentru organism, pentru viață. Am ajuns la pușcărie, am încercat să renunț, dar nu mai puteam că nu aveam pe nimeni aproape. În cele din urmă am găsit un motivator să renunț şi asta pentru fiica mea, pentru că voiam să am grijă de ea. Am renunțat, dar am continuat să fac trafic pentru a sta mai mult cu fata mea. Am consumat timp de trei ani cocaină. Atunci când consumam aveam depresii, am vrut să mă sinucid, aveam tot felul de trăiri”, a punctat un al treilea deţinut

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *