Tiberiu Irimia, consilier local PNL, transmite un mesaj dur colegilor de partid pe care îi numește „salvatori cu carnet de partid”. Acesta susține că pădurea Trivale trebuie să fie pădure parc iar liberalii și USR-iștii, prin manipulare, încearcă să împartă piteștenii în tabăra „salvatorii pădurii” care doresc o arie protejată și tabăra doritorilor de pădure parc, adică „hoții”
„Saraca padure Trivale e posibil sa moara din cauza numarului mare de „salvatori” cu carnet de partid aparuti peste noapte…
Minciuna, dezinformarea si ipocrizia, toate acestea impachetate frumos politic, nu protejeaza o padure.
Recunosc ca in momentul in care am depus spre aprobare, alaturi de colegii semnatari ai hotararii, proiectul de padure parc Trivale am stiut ca, mai fiind doar un an pana la alegeri…, multi „salvatori ” vor aparea. Dar tot din motive strict nepolitice am mers mai departe cu demersul.
De cele mai multe ori cand nu esti invatat sa creezi lucruri te bucuri sa nu faca nimic nici altii… dar in situatia padurii Trivale practic privezi accesul cetatenilor unui intreg oras la una din cele mai frumoase investitii care se pot face in Pitesti… crearea unui super parc unit cu o padure parc ce va avea o valoare inestimabila pentru noi pitestenii .
Practic avem sansa sa cream cel mai frumos obiectiv turistic din Pitesti, poate chiar primul, orasul nostru avand o mare lipsa de asemenea obiective.
Acest grup de persoane incearca mai nou sa invrajbeasca cetatenii formand doua tabere: tabara „salvatorii padurii” care doresc o arie protejata si tabara doritorilor de padure parc, adica „hotii”, practic doritorii de un loc frumos in care noi toti sa ne bucuram de momente relaxante in timpul liber.
Vreti sa va spun realitatea? Sunt absolut convins ca toti pitestenii doresc ca padurea sa nu se defriseze si sa ramana in folosul nostru pentru activitati recreative. Asta doresc si sustinatorii ariei protejate si cei ai padurii parc.
Daca nu-si bagau coada multi politicieni „bine intentionati” aceste discutii nu ar fi avut sens.
Parcul actual de la „Grota” si o zona de 160ha din padure sunt in situatia de a se transforma real, dupa vreo 120 de ani de la infiintare, intr-un super parc unit cu padurea parc. In zona de padure parc investitii fara defrisari, cladiri sau „beton” …Doar alei pavate ecologic, iluminat public si mobilier stradal. In rest totul este minciuna !!!
Statutul de arie protejata, pe langa faptul ca primaria nu are voie sa faca niciun fel de investitie, ne obliga sa o predam Bucurestiului, Agentiei de arii protejate, care va desemna un custode . Acest custode va avea acces total la padure. Acesta va stabili programul de vizitare si zonele in care este posibila vizitarea. Investitiile nu sunt posibile intr-o arie protejata.
Daca este padurea noastra, a pitestenilor… de ce vrem sa o predam Bucurestiului? Chiar credeti ca pe ei ii va interesa soarta padurii?
Tot acum am observat si incercarea acestor oameni „de dreapta” de invrajbire a cetatenilor impotriva proprietarilor de padure.
Este un atac grav de tip comunist impotriva dreptului de proprietate cum nu am mai vazut de pe vremea lui Ceausescu.
Eu inteleg ca unele proprietati au fost achizitionate sau retrocedate in conditii dubioase, dar este si o parte de proprietari mostenitori seriosi de buna credinta.
Intreb si eu… exista vreun cetatean care in calitate de mostenitor al unei proprietati nu ar face tot ce ii sta in putere sa o recupereze?
Mai este o tehnica de manipulare pe care o folosesc niste grupari de oameni: campanie pentru strangere de semnaturi si date personale pe hartie si crearea de baze de date in mediul online pe motivul „semnati ca sa salvam padurea de hoti”.
La ce oare folosesc? Eu personal cred ca aceste baze de date folosesc la alegerile de anul viitor… ca pentru salvarea padurii Trivale in mod sigur nu folosesc.
Sunt multi cetateni care nu au inteles bine legea si au fost usor de pacalit cu niste cuvinte cheie gen padure „protejata”, „salvam” padurea.
Am vazut saptamana trecuta un interviu in padurea Trivale cu domnul Mircea Fechet , Ministru al Mediului. Un om serios, echilibrat si bine intentionat care ne-a sugerat foarte clar si aici citez ” Îmi doresc ca acest spațiu, menit să fie un refugiu al naturii, să fie protejat așa cum se cuvinte, indiferent dacă va fi arie naturală sau pădure urbană. „.
Asa ca, hai sa punem toti inima si umarul pentru crearea celui mai frumos obiectiv turistic din Pitesti.
P.S. Aceste poze istorice ne spun ca Trivale nu-si doreste sa fie arie protejata.
Eu cred ca-si doreste sa fie monument istoric.
Sunt sigur ca Padurea Trivale iubeste oamenii… si asta incepand din anul 1900.
Nicolae Iorga :
„Afară de grădina din centru, Piteştii au una dintre cele mai frumoase plimbări din ţară. Pe o şosea bine întreţinută, te ridici printre chioşcuri cochete… spre schitul Trivale …”, transmite Tiberiu Irimia.
.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *