Astăzi, 20 martie, au ajuns în Argeș bunurile primite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, produse de care vor beneficia 179 de copii din centrele rezidențiale DGASPC și de la un ONG. Aceste ajutoare au venit prin intermediul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat – Sucursala Curtea de Argeș. La eveniment a fost prezentă și consilierul județean Narcisa Nicolescu. Acțiunea, menită să vină în sprijinul beneficiarilor serviciilor sociale de tip rezidențial, a fost posibilă în urma unei solicitări a DGASPC Argeș, aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 12/11.01.2024. Valoarea totală a bunurilor se ridică la 332.000 lei.
„Prin Hotărârea numărul 12 din 2024, Guvernul României a stabilit ca unele dintre produsele din Rezervele de Stat să fie distribuite către copiii din centrele de plasament. Iată, astăzi avem această acțiune prin care se distribuie pentru copiii din centrele de plasament din județul Argeș saltele, paturi, fețe de perne și perne, pături, saci de dormit, treninguri și tricouri pentru 179 de copii din centrele de plasament, plus copiii dintr-un ONG de la nivelul județului Argeș.
Pe această cale vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, precum și Preşedintelui Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Georgian Pop, pentru sprijinul pe care îl acordă acestor copii și, nu în ultimul rând, ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, prin grija cărora aceste produse au ajuns și la copiii din județul Argeș” -Tatiana Eftime, Director general DGAPSC Argeș.
„Cum de obicei suntem în spatele fiecărei acțiuni și în baza hotărârii de Guvern 12 din 2024, Administrația Națională a Rezervelor de Stat a venit în sprijinul copiilor instituționalizați din județul Argeș, 179 de copii, cu multe produse din 11 categorii de tip cazarmament valorând  332.000 de lei. Alături de Consiliul Județean, cu sprijinul Administrației Rezervelor de Stat, al domnului președinte, cât și al doamnei ministru Natalia Intotero, sperăm ca și de această dată să oferim un plus de bucurie și de confort. Colaborarea a fost foarte frumoasă cu județul Argeș. Ca de fiecare dată, sperăm să venim în sprijinul județului Argeș și tuturor județelor din țară” – Claudia Ștefan, director Administrația Națională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale Curtea de Argeș.
Astfel, sacii de dormiți, paturile, saltele, păturile, cearceafurile, pernele și fețele de pernă vor ajunge la copiii de la  Complexul de Tip Familial „Casa Noastră”- Piteşti, Casa de Tip Familial din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung, Centrul de Tip Rezidenţial din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung, Complexul de Tip Familial  „Dumbrava Minunată”- Piteşti, Centrul de Tip Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti, Complexul de Tip Familial Valea Mare, Casa de Tip Familial- Câmpulung, Centrul de Tip Familial Găvana- Piteşti, Centrul Maternal din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Câmpulung, Casa de Tip Familial „Sfântul Andrei” – Valea Mare, Centrul de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă Piteşti și Asociaţia Reaching Out – Centru social de tip rezidenţial cu cazare pentru copii- victimele traficului de persoane. Au fost alocate și 120 de treninguri și 120 de tricouri, precum și cinci corturi.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *