Primarul Mihai Georgescu a fost gazda unui eveniment de înaltă ținută al cărui scop a fost de a dezvolta relațiile culturale, administrative, medicale și de afaceri din zona Argeșului și cu precădere din Călinești.
Printre figurile marcante ale întâlnirii s-au numărat Excelența Sa Zafar Iqbal – Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, Excelența Sa Okafor Desmond Chidi – însărcinatul cu Afaceri cu rang de Ambasador al Ambasadei Nigeriei la București și reprezentanți economici ai Ambasadelor din Turkmenistan, Republica Moldova, Tunisia, Indonezia, Belgia și Maroc. Oaspeții din afară au fost întâmpinați și de subprefectul Marius Pârvu, de inspectorul general școlarjudețean Dumitru Tudosoiu și de președintele Camerei de Comerț, Industrie, Turism și Agricultură, George Caval. Consiliul Județean Argeș a fost reprezentant de consilierul județean și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului din Călinești, medicul Viorel Enache, cel care a și tranmis invitaților mesajul președintelui Ion Mînzînă.
La întâlnire au fost și reprezentanți ai mediului de faceri din Călinești, atât de origine română, cât și ai companiilor cu acționariat majoritar străin, dar și din județ, din diverse domenii. Aceștia au identificat rapid posibile piețe de desfacere sau de import de forță de muncă sau materie primă.
Evenimentul, intitulat Romanian Investment Zoom Călinești a cuprins și vizite la Spitalul de Boli Cronice Călinești, administrat de Consiliul Județean Argeș, care este și cea mai mare unitate medicală din județ care oferă servicii de tratament pentru boli cronice și paliative, Mănăstirea Râncăciov, monument istoric din sec XV, intrat în reabilitare, companii private și Asociația Sportivă Viitorul 2019.
„Astăzi a fost o zi în care am reușit să aducem la masă, la Călinești, cea mai mare comună din județ și a treia din țară, ambasadori de pe trei continente și oameni de afaceri din zonă pentru că încercăm să dezvoltăm cât putem de mult comunitatea noastră. Cu sprijinul pe care îl primim de la Consiliul Județean, facem eforturi să modernizăm infrastructura din localitate însă cred că, dezvoltând mediul economic, putem aduce bunăstare în comună pentru a ajunge la dezideratul la care țin atât de mult: În Călinești merită să trăiești!
Le mulțumesc autorităților județene care ne-au fost alături și mă bucură enorm faptul că deja au fost identificate posibile zone de cooperare. Cu această ocazie le-am și transmis oaspeților noștri invitația de a participa la Zilele Comunei, în perioada 17-19 mai, și am și primit confirmări de participare” – a precizat primarul Mihai Georgescu.

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a-l evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *